Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär
GRAFIKVERKSTADEN har jag nu haft i 15 års tid. Den ligger i källaren på Storagatan 14 bara c:a 200 meter från min normala ateljé. Lokalen är stor och ljus trots sitt läge i en källare och utrustad med allt jag kan behöva, grafikpress och olika stationer för att blöta papper, färga in plåtar o.s.v. och en pappershörna där stora pappersark skärs till och där bilderna rivs när de är klara. I ett separat rum i verkstaden är en etsningstank, akvatintskåp, dragskåp, diskbänkar installerade samt värmepistoler och snickarbänkar m.m. I ett litet separat utrymme har jag vacuum bord och UV-ljus för arbete med ljuskänsligt material. Verkstaden är helt uppbyggd till en hälsosam verkstad där inga lösningsmedel och farliga material förekommer. Det är en inspirerande ren och rymlig lokal där jag trivs till 100 procent och där även mina vänner tittar in nu och då helt perfekt då konstnärsarbetet kan bli lite ensamt. Jag tar gärna emot besökare som är intresserade av konstgrafik och nyfikna på hur jag arbetar. Välkommen att ta Kontakt.


Tryckeri avdelningen med pressen och färghörnan.


Här samlas alla färgburkar tuber och fernissor som behövs.


Ursäkta röran…… arbete är på gång.


Koppartryckspressen med 1 meter bred vals, motordriven och verkstadens viktigaste verktyg.


På andra sidan om pressen finns hörnan med blöta papper innan tryckningsprocessen.


Inställningsratt för att reglera trycket på valsen.


Funderingar innan filtarna lyfts bort från provtrycket.


Den mer sociala delen med arbetsbord och runda bordet. Här skissar jag gör i ordning inför förverkligande av mina grafiska blad. Här njuter jag av kaffe eller lunch. Här träffar jag vänner som tittar in då och då och de kolleger jag samarbetar med.


"Relaxhörnan" med den gamla antika soffan där många tekniska problem lösts. Där jazz har spelats och trötta fötter vilat.

Hem