Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär Nanna Sjöstrom konstnär
Om jag kort beskriver mig själv blir det ganska lätt.
Jag är född på Åland och har bott här nästan hela mitt liv. En tid var måleriet den bana jag drömde om men efter att Blivit "biten" av de konstgrafiska teknikerna blev jag fast i plåt och i trycksvärta.

Att jag har valt att arbeta och verka på en ö mitt i Ålands Hav är ingen slump utan ett medvetet val då jag älskar närheten till havet, den rena luften och den sköna tystnaden och den vackra naturen som ger inspiration och koncentration att arbeta med bilder.

Att leva som professionell konstnär i ett litet samhälle är inte alltid så lätt men det går bra … närheten till större städer är kort. Att jag har min ateljé och min grafiska verkstad mitt i Mariehamn är underbart.
Helst arbetar jag i grafiska tekniker med både mini bilder och väldigt stora bilder. Väldigt ofta gör jag endast unikt avdrag av en plåt. I annat fall mycket små upplagor.

Ofta överskrids gränserna och då blir det objekt eller installationer på helt nya material.
Måleriet finns med periodvis och på resor är alltid akvarellådan och oljekritorna med. Resor är inspirerande och liksom genom konsten händer det nya saker, nya bilder, ny insikt om livet … att våga se … "KONST BARA HÄNDER"

Några texter som andra har skrivit:

Ständigt nyfiken och fylld av experimentlust
av Jacqueline Stare

"För flera år sedan, då jag var ny i NAS styrelse, och Nanna Sjöström, var sekreterare såg jag ett par akvareller av henne. De var i blandteknik – som så mycket hon gör – och de fängslade mig …" (läs hela texten)
_____________________________________________

“Det är något hemlighetsfullt och mystiskt över Nanna Sjöströms bilder.
Hon arbetar med grafik och lyckas experimentera på ett spännande sätt.
I Norrtälje Konsthall ligger bilder av människor nedsänkta i ett plåtkar som täckts av vatten, ovanför hänger en stor sten hotfullt och ruvande,
Hennes arbeten ger en känsla av närhet till något ursprungligt äkta.“

Margaretha Levin / Norrtälje Tidning _____________________________________________

“Nanna Sjöströms arbeten är människonära, helheten levande och med konstnärens handstil starkt närvarande.
Hon visar en stark lust att ständigt experimentera.
Hon berättar historier som trots närheten i bilderna leder långt.“

Margaretha Jämbäck Tidningen UUSIMA

Hem